Moskva demantovala

Izvor: B92, 17.Jun.2022, 18:11

Moskva demantovala

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova demantovala je, kako je rekla, lažnu glasinu o pritvaranju ruskog tajnog agenta u Holandiji.

Kako je rekla, glasina je lansirana s ciljem da se Rusija uvuče u još jedan špijunski skandal.

"Čuli smo za medijska nagađanja da je izvesni V. M. Fereira, građanin Brazila, pritvoren u Holandiji. Holandski zvaničnici tvrde da je on 'pripadnik službe GRU' (ruska vojna obaveštajna služba), koji je pokušao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se infiltrira u Međunarodni krivični sud kao pripravnik", navela je Zaharova, preneo je TAS S.

Ona je dodala da je evidentno da "ovakve laži imaju za cilj da se Rusija umeša u još jedan špijunski skandal".

Moskv"Plaši se javnost ruskim 'podmuklim intrigama', a istovremeno se kreira atmosfera da MKS treba da istražuje zločine koje je navodno počinila ruska vojska u Ukrajini", dodala je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.