Moskva čeka izvinjenje Poljske zbog incidenta na Dan pobede (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2022, 16:31

Moskva čeka izvinjenje Poljske zbog incidenta na Dan pobede (VIDEO)

Ambasadoru Poljske u Moskvi, koji je danas pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, rečeno je da Moskva čeka od vlasti u Varšavi zvanično izvinjenje u vezi sa incidentom 9. maja, kada je ruski ambasador prilikom ceremonije povodom Dana pobede poliven crvenom farbom.

U saopštenju se ističe da će odgovor Moskve na taj incident >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zavisiti od od reakcije Poljske, prenosi RIA Novosti.

Ambasador Poljske u Moskvi Kšištof Krajevski pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zbog "nedopustivog napada na ruskog ambasadora u Poljskoj Sergeja Andrejeva" koji se dogodio na Dan pobede.

"Krajevskom je saopšteno da ruska strana očekuje zvanična izvinjenja od rukovodstva Poljske u vezi sa onim što se odigralo i zahteva da se osigura bezbednost ambasadora Rusije i svih službenika ruskih diplomatskih misija u Poljskoj", poručilo je Ministarstvo.


Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusija od Poljske zatražila zvanično izvinjenje zbog incidenta sa ambasadorom

Izvor: Danas, 11.Maj.2022

Rusija je zatražila zvanično izvinjenje od Poljske i zapretila mogućim budućim posledicama nakon što je njen ambasador Sergej Andreev isprskan crvenom bojom na sovjetskom vojnom groblju u Varšavi u ponedeljak.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.