Izvor: Blic, 18.Jan.2018, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva će odgovoriti na mere protiv medija

Moskva namerava da adekvatno odgovori ako SAD nastave da koriste restriktivne mere protiv ruskih medijskih kuća, saopštila je danas ruska Ambasada u SAD.

"Ako se nastave restriktivne mere protiv naših medija mi ćemo odgovoriti adekvatno. Tako će uvek biti, bez obzira kojim sankcijama nam prete", saopštila je Ambasada na svom "Fejsbuk" profilu.

U saopštenju se podseća da su 14. januara ruski novinari obeležili svoj dan, ali im je taj dan ostao u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << senci odluke SAD da još jednu organizaciju koja radi sa ruskim medijskim kućama proglasi stranim agentom, prenosi TASS.

"To odslikava nesposobnost Zapada da se takmiči pošteno u oblasti informisanja i želju da oduzme građanima pravo na alternativno gledište", navodi se u saopštenju.

Ruska Ambasada u Vašingtonu saopštila je ranije da će kompanija "RIA Global", koja prikuplja sadržaj za "Sputnjik" moći da nastavi da deluje nakon što se registruje kao strani agent.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Facebook

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.