Moskva će odgovoriti

Izvor: B92, 31.Maj.2023, 20:00

"Moskva će odgovoriti"

Provokativna dejstva Berlina da zatvori četiri ruska generalna konzulata neće ostati bez odgovora.

Berlin treba da shvati da je nemačka strana u potpunosti odgovorna za degradaciju odnosa među zemljama, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se dodaje da Rusija kategorički odbacuje bilo kakve pokušaje Berlina da skine sa sebe krivicu za eskalaciju koju neprestano podstiče.

"Ruska strana kategorički odbacuje bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kakve pokušaje Berlina da skine sa sebe krivicu za eskalaciju koju neprestano podstiče. Ponovo pozivamo nemačke vlasti da prekinu. Očigledno je da Berlin, u žaru neprijateljske politike, gubi kompas".

"Smatramo zahtev nemačkog Ministarstva spoljnih poslova da do 31. decembra 2023. zatvore ruske generalne konzulate u Hamburgu, Lajpcigu, Minhenu i Frankfurtu na Majni nakon odluke Nemačke da smanji svoje konzularno prisustvo u Rusiji kao još jedan neprijateljski korak koji ima za cilj dodatno uništavanje rusko-nemačkih odnosa višedecenijske intenzivne i obostrano korisne saradnje", dodaje Ministarstvo.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke saopštilo da je Berlin doneo odluku da ukine dozvolu za rad četiri od pet generalnih konzulata Rusije u Nemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.