Moskva apeluje: Moramo zaštititi Kurde

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2016, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva apeluje: Moramo zaštititi Kurde

Rusija želi da međunarodne sile reaguju na granatiranje Kurda u Siriji koje vrši Turska, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov, prenosi TASS.

Bogdanov je rekao da su sve optužbe da Rusija krši sporazum o prekidu neprijateljstava u Siriji neosnovane i provokativne.

Rusko Ministarstvo odbrane prethodno je saopštilo da je u poslednja 24 časa registrovano osam kršenja prekida vatre u Siriji.

Dva su se dogodila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u provinciji Hama, tri u Alepu i tri u Idlibu. U saopštenju se navodi da je broj militantnih grupa koje su pristale na prekid neprijateljstva u Siriji dostigao 35.

Zvaničnik kurdske milicije u Siriji IGP izjavio je danas da Turska ispaljuje artiljerijske granate na borce ove grupe u provinciji Alepo.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.