Moskva: Zapad pretvorio Ukrajinu u međunarodnu terorističku ćeliju

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 23:26

Moskva: Zapad pretvorio Ukrajinu u međunarodnu terorističku ćeliju

Zapadne zemlje pretvorile su Ukrajinu u novu terorističku ćeliju, odgajajući neonacistički režim u Kijevu i iskoristile ga za borbu protiv Rusije.

Ovo je saopštilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je Kolegijum Ministarstva primetio da savremene međunarodne odnose karakteriše visok nivo konfliktnosti, u čijem središtu je "hibridni" rat koji je "kolektivni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zapad" pokrenuo protiv Rusije.

"Zapadnjaci su izabrali Ukrajinu kao odskočnu dasku i instrument oružane borbe protiv naše zemlje, odgajivši u Kijevu neonacistički režim i pretvorivši Ukrajinu u novu međunarodnu terorističku ćeliju. Anglosaksonci su preuzeli ulogu štaba i dobavljača oružja, obaveštajnih podataka i ciljeva Zelenskog za sistematske napade na civilne objekte i civile u Rusiji. Naporima Vašingtona, Londona i njihovih satelita kriza je dobila globalnu geopolitičku dimenziju, manifestujući se ne samo u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, već i u drugim regionima, uključujući Bliski istok, Afriku, Latinsku Ameriku i Arktik", navodi se u saopštenju Ministarstva.

U Ministarstvu dodaju da kolektivni Zapad žrtvuje perspektive za univerzalnu saradnju u različitim oblastima u korist svojih kolonijalnih ambicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.