Moskva: Zabranjena Sajentološka crkva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2015, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Zabranjena Sajentološka crkva

Moskovski sud doneo je odluku o zatvaranju lokalne Sajentološke crkve po zahtevu ruskog Ministarstva pravde.

Prema navodima ministarstva, odredbe crkve nisu u skladu sa federalnim zakonom o slobodi veroispovesti.

Sajentološka crkva u Moskvi registrovana je 1994. godine, a naloženo joj je da uspostavi komisiju koja će je ugasiti u roku od šest meseci, preneo je Tas s.

Kako je obrazloženo, s obzirom da je Sajentološka crkva registrovala svoje ime kao američku robnu marku, ne može se smatrati verskom organizacijom, prenela je agencija AFP.

Sajentološka crkva je najavila žalbu na presudu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Moskva: Zabranjena Sajentološka crkva

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2015

Moskovski sud doneo je odluku o zatvaranju lokalne Sajentološke crkve po zahtevu ruskog Ministarstva pravde...Prema navodima ministarstva, odredbe crkve nisu u skladu sa federalnim zakonom o slobodi veroispovesti...Sajentološka crkva u Moskvi registrovana je 1994. godine, a naloženo joj je da uspostavi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.