Moskva: Velika Britanija provocira zahtevom za prelet izviđačkog aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2022, 17:59

Moskva: Velika Britanija provocira zahtevom za prelet izviđačkog aviona

Britanija je podnela zahtev za let svog izviđačkog aviona duž rute koja prolazi kroz ruski vazdušni prostor, a vazdušno-kosmičkim snagama je naređeno da spreče ovu provokaciju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

"Britanija je podnela plan leta za let izviđačkog aviona RC-135 duž rute koja leži iznad ruske teritorije. Smatramo da je to namerna provokacija", saopštilo je Ministarstvo, preneo je TAS S.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije dobile su zadatak da spreče narušavanje ruskog vazdušnog prostora, navedeno je u saopštenju, u kojem se naglašava da će za sve moguće posledice biti odgovorna Britanija.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija upozorava Britaniju na planirani prelet njenog špijunskog aviona

Izvor: Danas, 16.Avg.2022

Rusko ministarstvo odbrane upozorilo je danas Veliku Britaniju na planirani let njenog špijunskog aviona iznad ruske teritorije, saopštivši da su vazdušne snage Moskve dobile naređenje da spreče upad.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.