Moskva: Vašington je svestan realne situacije u Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 20.Jun.2017, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Vašington je svestan realne situacije u Ukrajini

Kremlj smatra da je neprimereno da se organizuju trke sa Kijevom po pitanju sastanka sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, jer je Vašington svestan realne situacije u Ukrajini, rekao je Dmitrij Peskov.

„Mi ne smatramo da je primereno da se ulazi u neku vrstu trke. Vašingtonu je dobro poznata informacija o stvarnom stanju stvari sa rešenjem situacije u Ukrajini i ukoliko želi, Vašington lako može da se upozna sa svim nijansama i obavezama koje ima Kijev u skladu sa sporazumima potpisanim u Minsku“, istakao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li će sastanak predsednika Ukrajine Petra Porošenka i Trampa uticati na rusko-američke odnose.

Ukrajinski predsednik ranije je izjavio da je od posebnog značaja što će se njegov susret sa Trampom održati pre sastanka lidera SAD i Rusije. Porošenko je dodao da je to neophodno da bi „svi bili naoružani informacijama“ i da „svima bude pružena prilika za pravednost“.

U ponedeljak je Porošenko otišao u radnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama, gde bi trebalo da se sastane sa američkim potpredsednikom Majkom Pensom i predsednikom Donaldom Trmpom. Portparol ukrajinskog predsednika rekao jeda će Porošenko takođe imati sastanke u Stejt departmentu, Ministarstvu energetike, Ministarstvu trgovine i Ministarstvu odbrane.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.