Moskva: Uništili smo sve

Izvor: B92, 25.Dec.2020, 18:52

Moskva: Uništili smo sve

Moskva -- Moskva je u potpunosti ispunila svoje obaveze o uništenju zaliha hemijskog oružja, kaže portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je to rekla komentarišući izjavu britanskog ministra odbrane Bena Volasa.

"Želim da ukažem na to je da Rusija revnosno i u potpunosti ispunila svoje obaveze koje se odnose na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uništavanje zaliha hemijskog oružja i da je proces okončan pre tri godine pod nadzorom Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW)", navodi Zaharova.

On je objasnila da, u skladu sa obavezama Konvencije o hemijskom oružju, u Rusiju i dalje dolaze inspekcije OPCW-a, koje obilaze bivša postrojenja za izradu hemijskog oružja, uključujući i ona koja se sada bave dozvoljenim delatnostima i da do sada nisu prijavljenja nikakva kršenja zakona, prenosi TAS S.

Britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je ranije u intervjuu za Dejli telegraf da Velika Britanija želi da uspostavi odnos sa ruskim narodom, ali da to nije lako nakon incidenta koji se dogodio u Solsberiju.

U ovom engleskom gradu 2018. godine otrovani su Sergej Skripalj, bisvši ruski vojni službenik i dvostruki agent za britansku obaveštajnu službu, i njegova ćerka Julija Skripalj. Britanske vlasti i OPCW tvrde da je tom prilikom upotrebljen ruski nervni otrov novičok.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zaharova: London nastavlja da koristi nepotvrđene optužbe za opravdavanje agresivne politike NATO-a

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2020

London nastavlja da koristi nepotvrđene optužbe za pritisak na Rusiju, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući antiruske izjave britanskog ministra odbrane Bena Volasa. Britanski ministar odbrane rekao je za "Telegraf" da su akcije Rusije „zabrinjavajuće...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.