Moskva: Ukrajinci oštetili vodovod u Zaporožju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2022, 15:16

Moskva: Ukrajinci oštetili vodovod u Zaporožju

Rusko Ministrstvo odbrane saopštilo je danas da je u ukrajinskom granatiranju projektilima visokog kalibra oštećena jedna od cevi tehničkog vodosnabdevanja nuklearne elektrane Zaporožje.

U saopštenju se precizira da je pogođena cev tehničkog vodosnabdevanja prvog bezbednosnog sistema reaktora broj 5 Zaporoške elektrane, prenosi RIA Novosti.

Dodaje se da je granatiranje izvedeno sa ukrajinskih položaja u rejonu naselja Marganec.

Nuklearna elektrana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zaprorožje nalazi se na jugu Ukrajine u blizini grada Energodara, a od marta je pod kontrolom ruskih snaga dok u njoj i dalje rade ukrajinski stručnjaci.

Ruska i ukrajinska strana svakodnevno razmenjuju optužbe za granatiranje nuklearke.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.