Moskva: Stejt department je dobio zadatak...; Smrdljiva deponija smeća

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 12:36

Moskva: Stejt department je dobio zadatak...; "Smrdljiva deponija smeća"

Američki Stejt department postavio je američkim medijima zadatak da u umove Rusa usade ideju o potrebi nasilne borbe protiv vlasti, tvdi Moskva.

Naime, kako se navodi u saoptenju direktora Spoljno-obaveštajne službe (SVR) Rusije Sergeja Nariškina, to uključuje pobunu oružanim putem.

"Američko Ministarstvo spoljnih poslova je zatražilo od nekada autoritativnih medija da u ruskom pravcu rade u subverzivnom duhu. Zadatak je jasno postavljen: da se u umove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ruskih građana usađuje ideja o potrebi nasilne borbe protiv vlasti, pa sve do oružane pobune", rekao je Nariškin, istakavši da se Stejt department konačno pretvorio u "Ministarstvo istine" što je i predvideo Džordž Orvel.

Kako se ističe, posebna pažnja se poklanja uticaju na mlade koji bi trebalo da budu uvereni da samo rušenje sadašnjeg "režima" može garantovati zemlji „svetlu budućnost.

Ruska strana žali što se američki Stejt department pretvorio u "smrdljivu deponiju informacionog smeća".

"Za žaljenje je što se Stejt department – trezvena i racionalna agencija u prošlosti – pod vođstvom (državnog sekretara SAD) Entonija Blinkena, (zamenice sekretara za politička pitanja) Viktorije Nuland i ostalih pretvorio u smrdljivu deponiju. informacionog smeća", rekao je Nariškin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.