Moskva: Sprovodimo velike manevre s raketnim sistemima

Izvor: B92, 15.Jan.2018, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Sprovodimo velike manevre s raketnim sistemima

Ruska vojska sprovodi velike manevre koje uključuju sisteme interkontinentalnih balističkih raketa, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je navelo da su vežbe koje uključuju raketne sisteme Topol-M i Jars (Yars) počele danas.

Ovaj tip interkontinentalnih balističkih raketa (ICBM) postavljen je na teškim terenskim vozilima što otežava neprijatelju da ih primeti. Ministarstvo je navelo da se manevri sprovode na velikom prostoru, od regiona Ivanovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << severoistočno od Moskve do oblasti Irkutsk u istočnom Sibiru.

Ministarstvo je dodalo da će vežbe biti usmerene na raspoređivanje raketa i odvraćanje mogućih neprijateljskih napada ali neće uključivati vežbe u lansiranju raketa.

Ovo su najnovije u nizu ruskih vojnih vežbi. Ruske oružane snage pojačale su svoju borbene vežbe zbog tenzija s NATO-om, oko Ukrajine, navodi agencija AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.