Moskva: Spremni smo

Izvor: B92, 05.Dec.2022, 17:09

Moskva: Spremni smo

Moskva -- Rusija i Kina su spremne da se zajedno suprotstave rastućem spoljnom pritisku, rekao je ruski premijer Mihail Mišustin.

"Naše zemlje imaju podudarne pristupe mnogim problemima našeg vremena. Zajedno se zalažemo za formiranje multipolarne arhitekture međunarodnih odnosa i spremni smo da se zajednički suočimo sa izazovima koji se pojavljuju i rastućim spoljnim pritiskom", rekao je Mišustin na 27. redovnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastanku predsednika vlada Rusije i Kine.

On je podsetio da je, prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, "Rusiji potrebna prosperitetna Kina, a Kini je zauzvrat potrebna uspešna Rusija".

"Odnosi Rusije i Kine su u prirodi sveobuhvatnog i strateškog partnerstva. Mi samouvereno i stabilno idemo napred u svim oblastima, čak i u uslovima krize u globalnoj ekonomiji", naglasio je ruski premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.