Moskva: Saopštenje Pete flote SAD o navodnom opasnom približavanju ruskog broda razaraču „Faragut“ nije tačno

Izvor: Vostok.rs, 10.Jan.2020, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Saopštenje Pete flote SAD o navodnom opasnom približavanju ruskog broda razaraču „Faragut“ nije tačno

Saopštenje američke vojne mornarice o navodnom „opasnom" zbližavanju ruskog broda američkom razaraču u Arapskom moru nije tačno, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
On Thursday, Jan. 9, while conducting routine operations in the North Arabian Sea, USS Farragut (DDG 99) was aggressively approached by a Russian Navy ship. pic.twitter.com/SCVyTINNqe
— U.S. 5th Fleet (@US5thFleet) January 10, 2020 „Saopštenje predstavnika Pete flote Vojno-mornaričkih snaga SAD o navodnom ’opasnom‘ približavanju ruskog broda razaraču ’Faragut‘ u Arapskom moru - nije tačno“, navelo je Ministarstvo odbrane Rusije. U saopštenju se dodaje da je upravo američki razarač na najgrublji mogući način narušio pravila upozoravanja na mogućnost sudara brodova. „Upravo je razarač Vojne mornarice SAD, koji se nalazio sa leve strane ruskog vojnog broda koji je plovio ispred njega 9. januara 2020. godine, na najgrublji način narušio međunarodna pravila o upozoravanju na mogućnost sudara brodova na moru i izveo manevar kako bi presekao njegov kurs“, navedeno je u saopštenju. Farragut sounded five short blasts, the international maritime signal for danger of a collision, and requested the Russian ship alter course in accordance with international rules of the road. pic.twitter.com/OGCeAGKOy3
— U.S. 5th Fleet (@US5thFleet) January 10, 2020 Ministarstvo je istaklo da su neprofesionalna dejstva posade američkog razarača „svesno narušavanje međunarodnih normi bezbednosti plovidbe“ i da su to zabeležile video-kamere sa palube američkog razarača. „Posada ruskog vojnog broda je delovala profesionalno, preduzevši manevar koji je omogućio da se spreči sudar sa brodom koji je narušio pravila“, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.