Moskva: SAD odbile da učestvuju u razgovorima o Siriji u Sočiju

Izvor: Vostok.rs, 16.Feb.2021, 10:47

Moskva: SAD odbile da učestvuju u razgovorima o Siriji u Sočiju

SAD su odbile da učestvuju na sastanku o Siriji u „astankom formatu“ u Sočiju kao posmatrači, rekao je specijalni izaslanik ruskog predsednika za Siriju Aleksandar Lavrentjev. Međunarodni sastanak o Siriji (Rusija, Turska, Iran) održava se u Sočiju od 16. do 17. februara. "Poslali smo poziv našim američkim partnerima da učestvuju na konferenciji, ali, nažalost, odbijeni smo. Trenutno su Amerikanci zauzeti unutrašnjim poslovima i, očigledno, još se uvek nisu sasvim odlučili za pravac sirijskog pitanja", rekao je Lavrentjev novinarima, prenose RIA Novosti. Delegacije Ruske Federacije, Turske i Irana, kao i sirijska opozicija i predstavnici sirijske vlada stigle su u Soči, rekao je novinarima Aleksandar Lavrentjev, specijalni izaslanik ruskog predsednika za Siriju. Dodao je da je u Soči stigla i delegacija UN-a na čelu sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN-a. "Pored toga, stigle su i delegacije Visokog komesarijata za izbeglice i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta. Stigli su posmatrači iz Jordana, Iraka i Libana", rekao je on. "Šta želimo da postignemo na predstojećem sastanku. Pre svega, moramo da sumiramo rezultate, vidimo gde smo sada, ucrtamo stvarne ciljeve i počnemo da ih sprovodimo", rekao je Lavrentiev. „Dogovorili smo se sa učesnicima događaja da ćemo obratiti pažnju na pitanja političkog rešavanja sirijske krize, kako bismo podržali rad ustavnog odbora“, rekao je Lavrentjev.

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

DA LI VAS ČUDI KO JE JEDINI PROTIV MIRA: Amerika odbila da učestvuje na sastanku o Siriji u Sočiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2021

Delegacije Rusije, Turske, Irana, kao i sirijske opozicije i vlade, razgovaraće u pokušaju da reše veliki problem..Sjedinjene Američke Države odbile su da učestvuju na sastanku u Astanskom formatu (Rusija, Turska, Iran) o Siriji u Sočiju u svojstvu posmatrača, saopštio je specijalni izaslanik...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.