Izvor: Vostok.rs, 20.Sep.2018, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Razvoj iranskog raketnog programa suvereno pravo Teherana

Moskva smatra da je razvoj iranskog raketnog programa suvereno pravo Teherana, a sva pitanja koja se pojavljuju u tom pogledu treba rešiti bez pritiska, pogotovo za pregovaračkim stolom, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

"Uvek smo bili i uvek ćemo biti u potrazi za rešavanjem bilo kakvih problema koji se javljaju u međudržavnim odnosima i u dijalogu o akutnim pitanjima, kroz pregovore i kroz pristup odgovarajućim sporazumima. Sa ove tačke gledišta, naravno, način na koji izgleda situacija u odnosu na Sveobuhvatni plan akcije o iranskom nuklearnom programu i drugih problema koje naše američke kolege ispoljavaju i ponašanja Irana, privlači našu povećanu pažnju", rekao je Rjabkov.

On je naglasio da Moskva smatra da je razvoj iranskog raketnog programa "suvereno pravo iranske strane".

"Ovo je način da se osiguraju bezbednosni interesi ove države", dodao je Rjabkov.

Istovremeno, drugi učesnici u međunarodnoj zajednici, uključujući SAD i neke američke saveznike, uključujući i u Evropi i šire, "možda imaju različita mišljenja o ovom pitanju", dodao je ruski diplomata.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.