Moskva: Preporučujemo da vlasti SAD razmisle u kakvom svetlu predstavljaju svoju demokratiju

Izvor: Vostok.rs, 12.Nov.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Preporučujemo da vlasti SAD razmisle u kakvom svetlu predstavljaju svoju demokratiju

Moskva traži da Vašington prestane da progoni ruske novinare, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, dan nakon što je urednik ruskog veb-sajta Aleksandar Malkevič zadržan i ispitivan na aerodromu u Vašingtonu.
„Preporučujemo da američke vlasti razmisle u kakvom svetlu predstavljaju svoju demokratiju merama protiv ruskih novinara. Tražimo da ta praksa prestane“, navodi se u saopštenju. Ministarstvo je, uz to, izrazilo uverenje da Vašington shvata da je neprihvatljivo dodatno pogoršavati odnose dve zemlje „u korist domaćeg političkog okruženja SAD“. U saopštenju se navodi i da bi pritvaranje Malkeviča trebalo gledati kao pokušaj da se nađe izgovor za nove sankcije Rusiji.     Podsetimo, ruski novinar Aleksandar Malkevič zadržan je 9. novembra u Vašingtonu kako bi mu saopštili da mora da registruje projekat „SAD stvarno“ kao strani agent. Nakon toga je pušten i već je napustio SAD.    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.