Moskva: Pozvan nemački ambasador, hitno

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 10:06

Moskva: Pozvan nemački ambasador, hitno

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo danas nemačkog ambasadora Aleksandra Lambsdorfa na razgovor, rekao je neimenovani izvor za RIA Novosti.

Agencija navodi da je nemački ambasador pozvan na razgovor nakon što je Margarita Simonjan, šefica ruskog državnog kanala RT, u petak objavila audio snimak razgovora na kojem se čujerazgovor oficira Bundesvera o tehničkim mogućnostima krstareće rakete "taurus" i o tome da li su te rakete sposobne da unište Krimski most. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus izjavio je da pojedini delovi razgovora nisu bili namenjeni široj javnosti, navodeći da bi tužilaštvo moglo da otvori slučaj zbog curenja informacija.

Pistorijus je rekao da su na snimku oficiri Bundesvera razgovarali o "različitim scenarijima" događaja, a ne o planovima.

Prema njegovim rečima, njihov razgovor ne znači odobrenje za prebacivanje krstarećih raketa "taurus" u Ukrajinu.

Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je ranije da Moskva traži objašnjenje od Berlina povodom tog slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija pozvala nemačkog ambasadora na razgovor zbog presretnutog razgovora oficira Bundesvera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2024

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je danas nemačkog ambasadora Aleksandra Lambsdorfa na razgovor, rekao je neimenovani izvor za RIA Novosti, na navodeći detalje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.