Moskva: Pozivamo zapadne mentore Ukrajine da spreče Kijev od vojnih avantura

Izvor: Vostok.rs, 19.Feb.2019, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Pozivamo zapadne mentore Ukrajine da spreče Kijev od vojnih avantura

Moskva poziva zapadne mentore Ukrajine da spreče Kijev od vojnih avantura, navodi se u saopštenjeu Ministarstva spoljnih poslova, objavljenom u vezi situacije u Donbasu. „Pozivamo zapadne mentore Ukrajine da dovedu u red njeno rukovodstvo kako bi ga sprečili da se upušta u ratne avanture koje nose katastrofalne posledice“, navedeno je u saopštenju. Pored toga, Rusija je pozvala UN, OEBS i Savet Evrope da procene šta se dešava u Ukrajini.
Navodi se da su tri eksplozije koje su odjeknule u Donjecku pokušaj Kijeva da zastraši stanovnike i da se na taj način uklopi u logiku izborne kampanje Petra Porošenka. "Na osnovu izveštaja očevidaca objavljenih u medijima i društvenim mrežama, možemo zaključiti o sličnostima onoga što se dogodilo sa terorističkim činom prošlog avgusta, kada je ubijen Aleksandar Zaharčenko. Čini se da Kijev namerno nastavlja da "odmrzava" situaciju u regionu, pokušavajući da zastraši stanovnike", navodi se u komentaru Ministarstva spoljnih poslova. Ministarstvo veruje da Kijev, uz pomoć eksplozija, želi da skrene pažnju birača sa problema ekonomije, socijalne sfere, masovnog osiromašenja, stvarnog bekstva radno sposobnog stanovništva iz zemlje, progona sveštenika i vernika Ukrajinske pravoslavne crkve na vojne akcije u Donbasu. Prema Moskvi, "u ovoj igri, Kijev se ne zaustavlja pred najgorim provokacijama, pokušavajući da uvuče i posmatrače OEBS-a, izlažući ih napadu". Prekjuče su u centru Donjecka odjeknule tri eksplozije. U oblasti gde su se desile ekpslozije nalazi se rezidencija predsednika DNR-a, kao i hotel u kojem žive predstavnici Misije OEBS-a. Prema saopštenju Ministarstva za vanredne situacije DNR-a, nije bilo povređenih.  Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.