Moskva: Povlačenje Vašingtona iz Saveta za ljudska prava UN može dovesti do transformacije organizacije

Izvor: Vostok.rs, 20.Jun.2018, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Povlačenje Vašingtona iz Saveta za ljudska prava UN može dovesti do transformacije organizacije

Povlačenje Vašingtona iz Saveta za ljudska prava UN može dovesti do transformacije organizacije, smatra predsednik Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije, Leonid Slucki.


Sjedinjene Američke Države daju primer zemljama koje su pod uticajem politike Vašingtona, dodao je on.


„I to je signal drugim zemljama koje se ugledaju na SAD po pitanju međunarodne politike, da takođe oslabe svoju saradnju sa jednom od danas najvažnijih institucija za ljudska prava na planeti“, zaključio je političar.


Juče su američki državni sekretar Majkl Pompeo i stalna predstavnica SAD u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli objavili da se SAD povlače iz Saveta za ljudska prava UN. Oni su ovo objasnili činjenicom da privrženost Vašingtona poštovanju ljudskih prava ne dopušta da se bude „deo licemerne organizacije koja ljudska prava izvrgava ruglu“.


Ovaj potez Sjedinjenih Američkih Država izazvao je kritiku mnogih zemalja i međunarodnih organizacija. 

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.