Moskva: Politika sankcija SAD-a će pokazati svoju neefikasnost

Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2020, 10:27

Moskva: Politika sankcija SAD-a će pokazati svoju neefikasnost

SAD mogu da nastave da primenjuju nove sakcije protiv Rusije, ali će se na kraju uveriti u beskorisnost tih postupaka, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, govoreći onlajn na rusko-američkom forumu „Dijalog Fort-Ros“. Kako je rekao, Moskva neće razmenjivati sankcije ni sa jednom američkom vladom u budućnosti i „to pitanje je zatvoreno i rešeno“. „Nismo spremni da razmenjujemo sankcije sa Amerikom. Ukoliko SAD žele da povećavaju sankcije, slobodno. U nekom trenutku ćemo pokazati da ta politika ne vodi nigde i da nije efikasna. Ona će pokazati svoju neefikasnost“, rekao je Rjabkov. Istakao je da Rusija nema o čemu da razgovora sa SAD o temi Krima ili sankcija.
„Rusija i Sjedinjene Američke Države moraju više da rade na poboljšanju uzajamnih odnosa, ali Moskva nema o čemu da razgovara sa Vašingtonom o temi Krima, kao ni o razmeni sankcija, čija je politika neefikasna“, dodao je on. On je dodao da pitanje Krima uopšte nije problem i da je sve odavno rešeno u pogledu poluostrva. Rjabkob je rekao da je Moskva uverena da mogućnosti bilateralnih sporazuma sa Vašingtonom još uvek nisu iscrpljene. „U trenutnim okolnostima važno je održavati otvorene kanale komunikacije. Drago nam je što je posle duge pauze ove godine, konačno nastavljen konstruktivni dijalog sa SAD“, zaključio je on.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Nuklearni rat između SAD-a i Rusije verovatniji jer Amerikanci raspoređuju bombe na teritorijama evropskih članica NATO - Rjabkov

Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2020

Rusija je pozvala SAD da zaustave razmeštanje nuklearnog oružja na teritorijama evropskih članica NATO-a, tvrdeći da to istovremeno krši uslove postojećih ugovora i čini verovatnijim da će se dogoditi razarajući sukob. Zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je na sastanku...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.