Moskva:Osujećeni samoubilački napadi u metrou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva:Osujećeni samoubilački napadi u metrou

Ruska federalna služba bezbednosti FSB sprečila je teroristički napad pripadnika organizacije Islamska država, javlja danas AP.

U saopštenju FSB se kaže da je uhapšeno četvoro ljudi od kojih su se dvojica spremali da izvedu samoubilačke bombaške napade u moskovskom metrou.

Uhapšeni su jedan ruski i troje državljana bivših centralnoazijskih sovjetskih republika.

Agenti FSB su tokom operacije hapšenja pronašli laboratoriju u kojoj su nedaleko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od Moskve pravljeni eksplozivi.

Terorističkom operacijom su upravljala dvojica visokih pripadnika Islamske države iz bivših sovjetskih republika koji se nalaze u Siriji.

Prema izveštaju AP, više od 4.000 ruskih državljana bori se u Siriji na strani Islamske države.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.