Moskva: Odložen povratak kosmonauta

Izvor: Večernje novosti, 15.Mar.2013, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Odložen povratak kosmonauta

MOSKVA - Zbog nepovoljnih vremenskih uslova u oblasti prizemljenja kapsule kosmičke letelice "Sojuz TMA-06M" u Kazahstanu, odložen je povratak za 24 sata ruskih kosmonauta Olega Novickog i Jevgenija Tarelkina, kao i astronauta američke NASA Kevina Forda, sa Međunarodne kosmičke stanice (MKS), javila je agencija RIA Novosti."Na žalost, vreme nas je prinudilo da odložimo za jedan dan prizemljenje posade (MKS)", rekao je ruskoj agenciji načelnik Centra za pripremu kosmonauta "Gagarin", >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Sergej Krikaljov.RIA Novosti je potvrdu o odlaganju povratka posade MKS dobila i u pres službi ruske federalne agencije za kosmička istraživanja "Roskosmos".Novicki, Tarelkin i Ford stigli su na Stanicu oktobra prošle godine letelicom "Sojuz TMA-06M", a njih su zamenili Roman Romanjenko, Tomas Mašborn i astronaut Kanadske kosmičke agencije Kris Hadfild, koji će umesto Forda biti komandir posade.Krajem marta njima će se priključiti posada nove ekspedicije - Pavel Vinogradov i Aleksandar Misurkin, a iz NASA Kristofer Kesidi.Njihovo poletanje planirano je za 29. mart uveče sa kosmodroma "Bajkonur" u Kazahstanu.Itar-Tas s izveštava da je u regionu prizemljenja skoro stoprocentna vlažnost vazduha, uz minimalnu vidljivost i neprestanu kišu, pri temperaturi od oko nula stepeni Celzijusovih.Pri takvim uslovima, spasilačkim jedinicama teško je da dođu do mesta prizemljenja, navodi agencija.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trojica astronauta vratila se sa Međunarodne svemirske stanice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Mar.2013, 10:10

Ruska kapsula sa trojicom astronauta vratila se jutros sa Međunarodne svemirske stanice, sletivši u kazahstanskoj stepi, saopštila je Ruska kosmička agencija /Roskosmos/. "Slijetanje je proteklo prema predviđenom planu“, saopštila je ruska agencija. Ruska kosmička agencija navodi da ekipa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.