Moskva: Nova superiornost je kriva

Izvor: B92, 06.Avg.2020, 17:05

Moskva: "Nova superiornost" je kriva

Moskovski okružni sud danas je utvrdio da su članovi grupe mladih Nova superiornost krivi za stvaranje ekstremističke organizacije.

Izricanje presude se očekuje kasnije, preneo je AP.

Tužioci su zatražili od suda da tri člana grupe kazni zatvorskim kaznama od šest do sedam i po godina, a četiri člana uslovno sa između četiri i šest i po godina.

Oni su uhapšeni u martu 2018. pod optužbom da su stvorili ekstremističku organizaciju čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je cilj bilo svrgavanje vlade.

Advokati odbrane su tvrdili da je tajni policijski agent napisao radikalni program grupe, izmišljajući slučaj protiv mladih ljudi sa opozicionim stavovima koji su se sastajali da bi razgovarali o politici.

Zagovornici poštovanja ljudskih prava su slučaj kritikovali kao primer zloupotrebe policije i politički motivisane primene ruskih zakona protiv ekstremizma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.