Moskva: Nikakve pretnje SAD novim sankcijama neće zaustaviti saradnju s Iranom

Izvor: Vostok.rs, 05.Maj.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Nikakve pretnje SAD novim sankcijama neće zaustaviti saradnju s Iranom

Nikakve pretnje SAD novim sankcijama neće zaustaviti uzajamno korisnu saradnju Moskve i Teherana, uključujući i nuklearnu sferu, rekao je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.
„Nikakve pretnje novim sankcijama neće zaustaviti našu zakonitu i obostrano korisnu saradnju s Iranom. Odavno živimo u uslovima američkih sankcija protiv Rusije. Podsećam da se to događa od 2012. godine. Jasno je da smo se za to vreme ozbiljno adaptirali na takav nezakonit pristup SAD“, rekao je Rjabkov. Prema njegovim rečima, iranski partneri imaju još veće iskustvo kada je o sankcijama reč. „Zbog toga pretnje ove vrste prihvatamo spokojno, ne padamo na ucene i nameravamo da, prema utvrđenom planu, proširujemo i razvijamo našu saradnju s Islamskom Republikom Iran, uključujući saradnju u sferi atomske energije, u punom skladu s međunarodnim pravom i nacionalnim zakonodavstvima naših zemalja, nezavisno od onoga što će preduzeti naše američke kolege, smatrajući da imaju pravo na eksteritorijalnu primenu svog nacionalnog zakonodavstva“, dodao je Rjabkov.  
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.