Izvor: Vostok.rs, 10.Jul.2020, 15:19

Moskva: Neosnovane, izlizane optužbe Zehofer, koje su izrečene u najboljoj tradiciji ‘lova na veštice’ u najmanju ruku izazivaju nedoumice

Ambasada Rusije u Nemačkoj osvrnula se na antiruske delove izveštaja o radu kontraobaveštajne službe, koji je ranije objavio ministar unutrašnjih poslova Nemačke, Horst Zehofer, istakavši da pokušavaju da iskoriste temu takozvane ruske pretnje u političke interese.
„Neosnovane, izlizane optužbe, koje su izrečene u najboljoj tradiciji ‘lova na veštice’ u najmanju ruku izazivaju nedoumice. Preostaje samo da duboko žalimo, jer ugledno ministarstvo pokušava da instrumentalizuje temu takozvane ruske pretnje u političke interese, tražeći u mraku crnu mačku koje tamo nema“, navodi se u saopštenju ruske ambasade. Takođe se dodaje da takav događaj ne doprinosi pozitivnom razvoju bilateralnih odnosa. U izveštaju nemačkog ministra navodi se da Rusija, zajedno sa Kinom, Iranom i Turskom ostaje "lider u obaveštajnim aktivnostima, usmerenim protiv Nemačke".   Takođe se navodi da su obaveštajne službe Rusije i Kine "posebno aktivne u sferi sajber-špijunaže protiv nemačkih institucija".  
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.