Moskva: Konstituisanje Ustavne komisije Sirije mora da odobri Asad

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2017, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Konstituisanje Ustavne komisije Sirije mora da odobri Asad

Moskva ne vidi potrebu za novom rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kojom bi se regulisalo održavanje Kongresa nacionalnog dijaloga Sirije u Sočiju i njegovi rezultati, izjavio je specijalni predstavnik ruskog predsednika za Siriju Aleksandar Lavrentjev.

On je naglasio da je neophodno da konstituisanje Ustavne komisije Sirije odobri predsednik te zemlje Bašar el Asad.

„Kada je reč o ustavnoj reformi, Sirijci sami treba da odluče da li će osnovati ustavnu komisiju, komitet za razmatranje, u svakom slučaju to treba da bude u skladu sa sirijskim zakonodavstvom i treba da se gradi strogo u skladu s aktuelnim ustavom. Prema ustavu, takvu komisiju mora da potvrdi aktuelni predsednik“, rekao je Lavrentjev.

Govoreći o učešću Kurda u međusirijskim pregovorima, Lavrentjev je istakao da rukovodstvo kurdskog Demokratskog saveza razume da ne treba da insistira na učestvovanju u Kongresu nacionalnog dijalog Sirije, pošto će njene interese predstavljati kurdska dijaspora.

Lavrentjev je, takođe, istakao da će na kongresu u Sočiju, koji je predviđen za 29. i 30. januar, reč imati svi – i sirijska vlada, i opozicija – „unutrašnja, spoljna, naoružana“.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne dopada se svima to što Rusija predvodi proces političkog rešavanja sirijskog konflikta

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2017

U Siriji su primetni pokušaji destabilizacije situacije nakon što je Rusija saopštila da je povukla svoju vojsku, izjavio je specijalni izaslanik ruskog predsednika za Siriju Aleksandar Lavrentjev.. . Kako je rekao, takvi pokušaji su i te kako primetni, a sve u svetlu predstojećeg Kongresa nacionalnog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.