Moskva: Katastrofalne posledice ako Tramp napadne Severnu Koreju

Izvor: RTS, 21.Sep.2017, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Katastrofalne posledice ako Tramp napadne Severnu Koreju

Primena bilo kakvih američkih vojnih mera protiv Pjongjanga doneće katastrofalne posledice po region i celokupne međunarodne odnose, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Genadij Gatilov, komentarišući za "Tas" izjavu predsednika SAD Donalda Trampa da će "totalno uništiti" Severnu Koreju.
Genadij Gatilov kaže da je poznata teza SAD da su sve opcije na stolu, uključujući vojne.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Ali, verujemo da će to imati teške posledice i po Severnu i po Južnu Koreju, kao i region uopšte i celokupne međunarodne odnose uopšte. To nije opcija", naglasio je Gatilov.
Tas navodi da Vašington istovremeno shvata da su ovi koraci opasni i ne donosi odluku o napadu.
"Ipak bi razum trebalo da prevagne ovde. Ne bi trebalo da razmišljamo o vojnim metodama, već o tome kako započeti pregovore i dijalog", rekao je Gatilov.
Ministar spoljnih poslova Severne Koreje Ri Jong Ho izjavio je da pretnja američkog predsednika Donalda Trampa da će uništiti njegovu zemlju zvuči kao "pseći lavež".
"Ako je namera da nas uplaši psećim lavežom, to bio samo pseći san ", rekao je Ri.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gatilov: Rusija ne vidi svrhu raspoređivanja misije UN na rusko-ukrajinskoj granici

Izvor: Vostok.rs, 22.Sep.2017, 10:56

Rusija ne vidi svrhu raspoređivanja misije UN na rusko-ukrajinskoj granici, rekao je ruskim medijima zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Genadij Gatilov komentarišući ruski projekat rezolucije o obezbeđivanju misije UN u Donbasu.. . „Predstavnici Ukrajine žele raspoređivanje UN na čitavoj...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.