Izvor: RTS, 31.Okt.2020, 13:27

Moskva Jerevanu: Pružićemo pomoć samo pod jednim uslovom

Moskva će pružiti Jerevanu svu neophodnu pomoć ako se sukobi prenesu direktno na teritoriju Jermenije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Rusija privržena savezničkim obavezama koje ima prema Jermeniji, uključujući i one koje proističu iz Sporazuma o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći iz 1997. godine.

"U skladu s tim Sporazumom, Rusija će pružiti Jerevanu svu neophodnu pomoć, ako se sukobi prenesu direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na teritoriju Jermenije", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova.
Moskva poziva sve strane sukoba u Nagorno-Karabahu na hitan prekid vatre, smanjenje napetosti i povratak suštinskim pregovorima kako bi se postiglo mirno rešenje situacije zasnovano na osnovnim principima u okviru sporazuma koji su postigla ministarstva spoljnih poslova Rusije, Azerbejdžana i Jermenije u Moskvi 10. oktobra.
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan prethodno se obratio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu s molbom da pokrene konsultacije da bi se razmotrilo kako Rusija može da pruži pomoć Jermeniji u oblasti bezbednosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija spremna da pruži pomoć Jerebanu

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Okt.2020

MOSKVA - Rusija će pružiti Jerevanu svu neophodnu pomoć ako se sukobi prenesu direktno na teritoriju Jermenije, saopštilo je rusko Ministarstva spoljnih poslova, nakon što je premijer Jermenije Nikol Pašinjan pisao predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.