Moskva: Ista sudbina čeka sve one koji podržavaju nacistički ološ

Izvor: B92, 26.Sep.2023, 22:32

Moskva: "Ista sudbina čeka sve one koji podržavaju nacistički ološ"

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je skandal sa ovacijama ukrajinskom nacisti u Kanadi.

Ona je istakla da je predsednik Donjeg doma kanadskog parlamenta Entoni Rota, koji je podneo ostavku, zapravo "žrtveni jarac".

"Od Rota su napravili 'žrtvenog jarca', spasavajući Trudoa i njegove saradnike među kojima su, da podsetim, i potomci kolaboracionista iz OUN-UPA. Zbog nacističkih pozdrava 'Slava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini', kojima su dočekivali Zelenskog, niko se nije izvinio", prokomentarisala je Zaharova.

Ona je poručila da "ista neslavna budućnost čeka sve one koji širom sveta podržavaju 'Šumsku braću', 'Galičinu', nacističke parade, pristalice Stepana Bandere i drugi nacistički ološ".

"Juče su me pitali: zašto fašistički izrodi dožive do 98 godina, a njihove žrtve su umrle tako mlade – gde je tu pravda? Ništa neću reći o pravdi, nije na meni da govorim. Ali mogu da pretpostavim zašto je kolaboracionista doživeo 98. – kako bi čitav njegov ugodan život kakav je vodio poslednjih decenija, lažno oduševljenje rođaka i laži kanadskih vlasti završili u sopstvenoj prljavštini", zaključila je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.