Moskva: Inauguracija gradonačelnika

Izvor: B92, 12.Sep.2013, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Inauguracija gradonačelnika

Moskva -- U Moskvi danas inauguracija novog gradonačelnika Sergeja Sobjanjina. On je u nedelju osvojio 51,37 % glasova.

On je pobedio protivkandidata, opozicionara Alekseja Navaljnog, na prvim neposrednim izborima za gradonačelnika u proteklih 10 godina.

Gradonačelnik će položiti zakletvu u Sali slave Muzeja Drugog svetskog rata na Poklonoj gori nakon čega će mu predsednik Moskovske izborne komijse Valentin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gorbunov uručiti insignije gradonačelnika. Planiran je koncert i vatromet.

U međuvremenu su se na internetu pojavile fotografije dokumenata kojima pojedini gradski sekretarijati pozivaju upravnike u državnim kompanijama da obezbede prisustvo svojih radnika na ceremoniji inauguracije.

Portparol Sobjanjina Guljanara Penjkova izjavila je međutim radio stanici Eho Moskve da niko nikoga ne primorava da prisustvuje svečanosti i da će inauguraciji prisustvovati pozvani gosti.

Na dan inauguracije novog gradonačelnika opozicioni kandidat na izborima Aleksej Navaljni podneo je žalbu Moskovskom gradskom sudu u kojoj osporava rezultate na izborima, saopštila je pravosudna organizacija RAPSI. avaljni je naveo da svi kandidati nisu imali jednak pristup medijima kao i da su uoči izbora penzionerima deljeni paketi sa životnim namirnicama.

Izborni štab Navaljnog predao je i 951 žalbu na rad pojedinačnih izbornih komisija na biračkim mestima u 36 reonskih sudova, saopštio je šef štaba Leonid Volkov.

Inače, ovo je Sobjanjinu drugi put da preuzima dužnost gradonačelnika glavnog grada Rusije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Moskvi inauguracija novog gradonačelnika

Izvor: Akter, 12.Sep.2013

U Moskvi će danas biti inaugurisan novi gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin koji je u nedelju osvojio 51, 37 odsto glasova, na prvim neposrednim izborima za gradonačelnika u poslednjih deset godina

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.