Izvor: Vostok.rs, 11.Jul.2020, 09:56

Moskva: Holandija od samog početka krenula putem jednostranog prebacivanja krivice na Rusiju za obaranje aviona MH17

Rusija doživljava obraćanje Holandije Evropskom sudu za ljudska prava kao još jedan udarac odnosima dveju zemalja, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Holandija je u petak podneo tužbu Evropskom sudu za ljudska prava protiv Rusije zbog „njene uloge“ u obaranju malezijskog putničkog aviona na liniji MH17 iznad istočne Ukrajine pre šest godina. Ruske diplomate smatraju da će ta odluka samo dovesti do dalje politizacije procesa i da će otežati potragu za istinom. „Holandija je od samog početka krenula putem jednostranog prebacivanja krivice na Rusiju za obaranje aviona MH17. Kao što su pokazali događaji tokom poslednjih šest godina od te tragedije, Holandija nije postupala u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 2166, već isključivo u skladu sa antiruskom logikom, pod čijim uticajem je i vođena kako tehnička, tako i krivična istraga“, istakla je Zaharova. Rusko Ministarstvo je podsetilo da je istraga odbacila sve dokaze i stručne procene koje su bile u suprotnosti sa unapred odabranim scenarijem.  
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Zaharova: Aktivnost OZHO-a bi mogla bi biti potpuno paralisana

Izvor: Vostok.rs, 11.Jul.2020

Aktivnost Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) mogla bi da bude potpuno paralisana ukoliko se ne zaustave pokušaji zapadnih zemalja da nameću svoje sebične interese, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.. Zaharova je istakla da su zapadne...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.