Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2020, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Haftar pozitivno ocenio konačnu odluku sastanka

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je Haftar pozitivno prihvatio konačnu odluku sastanka o Libiji u Moskvi, ali je rekao da su mu potrebna dva dana kako bi o odluci porazgovarao sa liderima plemena koja podržavaju Libijsku nacionalnu armiju.
„Komandant Libijske nacionalne armije Halifa Haftar pozitivno je ocenio konačnu odluku sastanka u Moskvi, ali je pre potpisivanja tražio dva dana kako bi porazgovarao o dokumentu sa liderima plemena koja podržavaju Libijsku nacionalnu armiju“, navodi se u saopštenju Ministarstva. Takođe se navodi da je glavni rezultat pregovora u Moskvi postizanje sporazuma sukobljenih strana o prekidu vojnih dejstava na neodređeno vreme, što stvara povoljniju atmosferu za održavanje konferencije o Libiji u Berlinu. Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao da je konačni dokument na pregovorima u Moskvi potpisalo nekoliko sukobljenih libijskih strana, ali da je Haftar zatražio još vremena za donošenje konačne odluke.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.