Moskva: Eksploziju u centru Moskve izazvale petarde?

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2015, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Eksploziju u centru Moskve izazvale petarde?

MOSKVA - Moskovska policija saopštila je večeras da preliminarni rezultati istrage ukazuju na mogućnost da su eksploziju u centru ruske prestonice, u kojoj su tri žene povrijeđene, izazvale petarde ručne izrade.

Portparol moskovske policije Andrej Galijakberov je agenciji Tass izjavio da je moguće da su petarde bačene iz automobila u pokretu ili sa prozora višespratnice.

MORE: Police, firefighters at scene of bus stop blast in Moscow (Pics via @unkn0wnerror) >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << https://t.co/OU3sIFO4b1 pic.twitter.com/Ae9eRGc0wl

"Eksplozivna naprava ručne izrade eksplodirala je na stanici javnog prevoza i tom prilikom su tri osobe povrijeđene", naveo je taj izvor.

Galjakberov je izjavio da je pokrenuta istraga i da policija pokušava da utvrdi okolnosti eksplozije.

Kako prenose ruski mediji, povrijeđene su tri žene. Dvije su hospitalzovane sa povrijedama nogu, dok je treća žena odbila da ode u bolnicu.

Na mjesto eksplozije pristigli su hitna pomoć i spasilačke ekipe.

U prošlosti, kriminalne grupe u Rusiji su koristile koristile eksloziv slabije snage u međusobnim sukobima, prenosi AP. Trenutno nema indicija o bilo kakvoj vezi sa terorizmom.

VIDEO: Emergency crews work to secure bus stop blast site in Moscow (Via @unkn0wnerror) https://t.co/OU3sIFO4b1 pic.twitter.com/B1ubXpK7zn
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.