Moskva: Delovanje SAD-a prema Iranu predstavlja provokaciju, namerno provociranje rata

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Delovanje SAD-a prema Iranu predstavlja provokaciju, namerno provociranje rata

Moskva je više puta upozoravala SAD da ne pogoršavaju situaciju na Bliskom istoku, izjavio je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov u Državnoj dumi.
„Već dugo vremena vidimo nastavak pokušaja SAD da povećaju politički, psihološki, ekonomski i vojni pritisak na Iran. Takva vrsta akcija predstavlja provokaciju. To se ne može oceniti drugačije, osim kao namerno provociranje rata“, rekao je Rjabkov. On je podsetio da je, tokom posete Sočiju u maju, državni sekretar SAD Majk Pompeo govorio da je cilj prisustva njegove države u Persijskom zalivu ne da se krene u rat, već da se on spreči. „Ako je to tako, SAD treba da se uzdrže od daljeg povećavanja svojih snaga i drugih sličnih koraka, uključujući i dovlačenje saveznika iz različitih regiona sveta radi povećanja pritiska na Iran“, dodao je zamenik ministra. I portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da je Rusija protiv koraka koje mogu dovesti do novih napetosti na Bliskom istoku. „Pozivamo sve strane na uzdržanost. Više bismo voleli da ne vidimo korake koji mogu dodatno da unesu napetost u taj, i inače nemiran, region“, rekao je Peskov. Ranije je saopšteno da će SAD poslati dodatnih 1.000 vojnika na Bliski istok kako bi „osigurale svoje snage i interese“.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rjabkov: Spremni smo na svaki scenario dalje destabilizacije i pogoršanja situacije od strane SAD-a

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2019

Rusija je spremna na akciju, na svaki scenario, posebno, u slučaju dalje destabilizacije i pogoršanja situacije od strane SAD, i neće razmeštati rakete, dok to ne učini američka strana, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov u obraćanju Državnoj dumi. . „Predsednik...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.