Moskva: Decu ne damo Amerikancima

Izvor: Vesti-online.com, 15.Apr.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Decu ne damo Amerikancima

Nedelju dana pošto je jedna Amerikanka poslala svog usvojenog sina nazad u Rusiju bez objašnjenja i to samog avionom, Moskva je danas obustavila mogućnost usvajanja ruske dece od strane američkih porodica, dok se dve zemlje ne dogovore o proceduri.

Povratak dečaka bez ikakvog nadzora ili odgovarajućeg objašnjenja, izuzev pisma u kome je žena navela da njen usvojeni sin Artem Saveljev ima psihološke probleme, razbesneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je javnost u Rusiji.

"Jedna američka delegacija će narednih dana posetiti Moskvu da razgovara o usvajanjima u inostranstvu i eventualnom bilateralnom sporazumu," saopštio je predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Andrej Nesterenko.

"Rusija veruje da samo sporazum koji bi omogućio vlastima u Rusiji i SAD da prate uslove u kojima žive usovjena ruska deca može da obezbedi da se takvi tragični slučajevi ne ponove," rekao je Nesterenko, kako prenosi AP.

Ruski zakonodavci već godinama predlažu obustavu usvajanja u SAD zbog slučajeva zlostavljanja, pa čak i ubistva dece usvojene u Americi, ali do danas nisu preduzete nikakve zvanične mere.

Žena iz Tenesija koja je poslala nazad sedmogodišnjeg dečaka tvrdi da je sirotište iz koga je usvojen nije informisalo o njegovovom zdravstvenom stanju. Protiv nje uprkos ozlojeđenosi javnosti još nije podneta tužba.

Prema podacima ruskog ministarstva zdravlja i obrazovanja, porodice u SAD su prošle godine usvojile više od 1.800 ruske dece.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez usvjanja ruske dece u SAD

Izvor: B92, 15.Apr.2010

Moskva -- Moskva je obustavila mogućnost da američke porodice usvajaju rusku decu, dok se dve zemlje ne dogovore o proceduri... Ova odluka doneta je nedelju dana pošto je jedna Amerikanka poslala svog usvojenog sina nazad u Rusiju bez objašnjenja i to samog avionom. Povratak dečaka bez ikakvog nadzora...

Nastavak na B92...

Moskva obustavila sva usvajanja ruske dece u SAD

Izvor: Glas javnosti, 16.Apr.2010, 07:11

MOSKVA - Ruske vlasti juče su i zvanično obustavile sva usvajanja ruske dece u Sjedinjenim Državama i ta će odluka biti na snazi sve dok se dve zemlje ne budu precizno dogovorile o budućoj proceduri, preneo je javni britanski servis Bi-Bi-Si..."Jedna američka delegacija će narednih dana posetiti...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.