Izvor: RuskaRec.ru, 14.Apr.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva, Damask i Teheran traže od Zapada da poštuje suverenitet Sirije

Moskva, Damask i Teheran insistiraju da SAD i njihovi saveznici poštuju suverenitet Sirije, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posle pregovora sa kolegama iz Irana i Sirije.
„Insistiramo da SAD i njihovi saveznici poštuju suverenitet Sirije i ne dozvole bilo kakva dejstva nalik na akciju od 7. aprila (napad na vazduhoplovnu baz Šajrat u Siriji), koja bi mogla da imaju najozbiljnije posledice >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << ne samo za regionalnu, već i za globalnu bezbednost, za one osnove na kojima počiva današnje međunarodne pravo i svetski poredak”, rekao je Lavrov, prenosi RIA „Novosti”.
Ranije je ministar spoljnih poslova Sirije Valid Mualem izjavio da vlasti zemlje nastavljaju borbu protiv terorizma i zahvalio se vlastima Rusije i Irana na pomoći u borbi protiv ekstremista.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.