Moskva: Bajdenove reči o Putinu dovele odnose dve zemlje na ivicu prekida

Izvor: Vostok.rs, 21.Mar.2022, 17:52

Moskva: Bajdenove reči o Putinu dovele odnose dve zemlje na ivicu prekida

Uvredljive izjave predsednika SAD Džoa Bajdena na račun predsednika Vladimira Putina guraju rusko-američke odnose na ivicu prekida, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Bajden je prošle nedelje rekao da Putina smatra „ratnim zločincem”, „smrtonosnim diktatorom” i „čistim banditom”. Ambasador SAD u Rusiji Džon Saliven danas je ovim povodom pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova i uručena mu je protestna nota. „Ovakve izjave američkog predsednika, nedostojne državnika tako visokog ranga, dovode rusko-američke odnose na ivicu prekida“, naglašava se u saopštenju. Saliven je upozoren da će neprijateljstva protiv Rusije biti „odlučno i snažno odbijena“. Osim toga, ambasador je postavljeno pitanje „obezbeđivanja normalnih uslova za rad ruskih diplomatskih misija u Sjedinjenim Državama, uključujući garancije za njihovo nesmetano funkcionisanje“. Komentarišući Bajdenove reči za RIA Novosti, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije nazvao takvu retoriku predsednika zemlje, od čijih bombi su stradale stotine hiljada ljudi širom sveta, neprihvatljivom i neoprostivom. On je takve izjave šefa Bele kuće objasnio njegovom razdražljivošću, umorom i zaboravom. Peskov je naglasio da ovo nije prva lična uvreda američkog lidera Putinu. Istovremeno, pres-sekretar je napomenuo da Kremlj neće davati oštre ocene o Bajdenovom ponašanju, kako ne bi izazvao još veću agresiju. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija prekida mirovne pregovore s Japanom zbog sankcija

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Mar.2022

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je ta zemlja odlučila da se povuče iz pregovora o mirovnom sporazumu sa Japanom kao odgovor na sankcije koje je Tokio uveo zbog ruske vojne operacije u Ukrajini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Američki ambasador u Moskvi pozvan na razgovor, Rusi poslali poruku Vašingtonu: AKCIJE PROTIV RUSIJE ĆE DOBITI KONAČAN ODGOVOR

Izvor: Blic, 21.Mar.2022

Američki ambasador u Moskvi Džon Saliven pozvan je danas u rusko ministarstvo spoljnjih poslova, gde mu je uručena protesna nota.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.