Moskva: Bajden beži...

Izvor: B92, 27.Apr.2023, 10:04

Moskva: Bajden beži...

Kandidatura Džoa Bajdena za predsedničke izbore naredne godine rezultat je želje aktuelnog šefa države da izbegne odgovornost za svoje zločine, kažu iz Moskve.

"Spisak Bajdenovih zločina, i to nije sve: organizacija terorističkih napada na 'Severni tok' i 'Severni tok 2', otvaranje biolaboratorija širom sveta, korupcionaški poslovi njegove porodice u Ukrajini, uništavanje privrede Evrope, genocid >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na civilima u Ukrajini i Rusiji, pokretanje rata u Ukrajini", napisao je predsednik ruske Dume Vjačeslav na Telegram kanalu.

Kako podseća Sputnjik, američki novinar Simur Herš je početkom februara izjavio da su terorističke napade na gasovodima, koji povezuju Rusiju i Nemačku, organizovale SAD uz učešće Norveške i po direktnom uputstvu američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Operacija je bila pod okriljem "Baltops obuke".

"Njujork tajms" je mesec dana kasnije, pozivajući se na obaveštajne podatke objavio da je diverzije na "Severnim tokovima" navodno sprovela "proukrajinska grupa".

Rukovodstvo Ukrajine negira da je upleteno u diverzije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.