Moskva: Amerika i EU seku put ka mirnom rešenju krize u Ukrajini

Izvor: Blic, 02.Maj.2014, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Amerika i EU seku put ka mirnom rešenju krize u Ukrajini

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da SAD i EU "seku" put ka mirnom rešenju krize u Ukrajini, podržavajući one koji stoje iza državnog udara u Kijevu.

Rusko ministarstvo je pozvalo zapadne sile da se okanu svoje destruktivne politike u vezi sa Ukrajinom, apelujući na Kijev da prekine "kaznenu operaciju" na jugoistoku zemlje.

"To bi omogućilo početak istinskog procesa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << deeskalacije", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da Zapad sprečava postizanje mirnog rješenja u Ukrajini podržavajući vlasti u Kijevu.

"Rusija je uznemirena zbog početka kaznene vojne operacije uz učešće terorista 'Desnog sektora' i drugih nacionalističkih organizacija u Slavjansku", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo navodi da jedinice ukrajinske armije koriste tenkove, tešku artiljeriju, vojne helikoptere koji vrše raketne udare na demonstrante, a pristižu i informacije o poginulima i ranjenima.

"Ako je neko i sumnjao, onda je sada očigledno da mnogobrojne izjave takozvane vlade Ukrajine da namerava da počne opštenacionalni dijalog za traženje puta za izlazak zemlje iz do sada najdublje krize, nisu ništa drugo nego licemjerje", navodi se u saopštenju.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.