Moskva: Ambasador Letonije da napusti Rusiju u roku od dve sedmice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2023, 20:14

Moskva: Ambasador Letonije da napusti Rusiju u roku od dve sedmice

Ambasador Letonije u Moskvi Maris Riekstins mora da napusti Rusiju u roku od dve sedmice, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je navelo da je 27. januara otpravnik poslova Letonije Dace Rutka pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije u vezi sa odlukom rukovodstva Letonije da smanji nivo rusko-letonskih diplomatskih odnosa, koja je naišla na snažan protest Rusije, preneo je TASS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Letonskim otpravnicima poslova je rečeno da, pošto je doneta principijelna odluka, Rusija ne smatra potrebnim da čeka do datuma koji je odredila Riga za završetak misije ambasadora, dok je letonskom ambasadoru Marisu Riekstinsu rečeno da napusti Rusiju u roku od dve sedmice, navodi se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je da ce provokativni demarš letonskih vlasti za snižavanje nivoa diplomatskih odnosa sa Rusijom doneti posledice.

Treba razumeti da su naše bilateralne veze već narušene destruktivnom politikom letonske vladajuće elite, uključujući potpuno čišćenje informativnog prostora na ruskom jeziku, iskorenjivanje sovjetskog memorijalnog i kulturnog nasleđa i krivični progon naših sunarodnika, saopštilo je Ministarstvo.

Letonsko rukovodstvo je potpuno odgovorno za trenutnu situaciju, navelo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Moskva: Ambasador Letonije mora da napusti Rusiju u roku od dve nedelje

Izvor: 24sedam.rs, 27.Jan.2023

Letonsko rukovodstvo je potpuno odgovorno za trenutnu situaciju, navelo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.