Ako zatvorite RT, zatvorićemo Bi-Bi-Si u Rusiji OŠTAR ODGOVOR Moskve Londonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2018, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako zatvorite RT, zatvorićemo "Bi-Bi-Si" u Rusiji" OŠTAR ODGOVOR Moskve Londonu

„Ogroman pritisak se vrši na televiziju RT, koja je sve popularnija u Velikoj Britaniji. Ogroman broj ljudi prati taj program želeći da vidi alternativnu tačku gledišta na politička dešavanja u svetu“, objasnio je Jakovenko

U slučaju da britanske vlasti odluče da zatvore redakciju televizije RT u toj zemlji, Moskva će preduzeti iste mere i protiv televizije „Bi-Bi-Si“ u Rusiji, upozorio je ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
.

Prema njegovim rečima, upravo iz tog razloga su britanske vlasti i počele sa pritiscima na televiziju RT.

„Problem je, međutim, što ne mogu tek tako da je zatvore, pre svega jer im je jasno da u slučaju da to učine, Rusija će odgovoriti istom merom“, istakao je ruski ambasador.

On je rekao i da bi u januaru trebalo da bude pokrenut proces obnove diplomatskih veza između Rusije i Velike Britanije.

To podrazumeva povratak diplomata koji su bili deportovani nakon incidenta sa trovanjem bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju, objasnio je Jakovenko.

„Možda neće biti vraćene sve diplomate, ali svakako da će najmanje polovina zaposlenih biti vraćena na svoja radna mesta“, zaključio je ruski diplomata.
Pogledaj vesti o: Moskva,   London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija preti: Ako Britanija zatvori "Raša tudej", mi ćemo da ZATVORIMO Bi-Bi-Si

Izvor: Blic, 28.Dec.2018

Ukoliko britanske vlasti odluče da zatvore redakciju televizije "Raša tudej" u Velikoj Britaniji, Moskva će preduzeti iste mjere protiv televizije Bi-Bi-Si u Rusiji, izjavio je ruski ambasador u Londonu Aleksandar Jakovenko.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.