Moskva: A što duže traje...

Izvor: B92, 22.Avg.2022, 11:41

Moskva: A što duže traje...

Zapad namerno odugovlači sa rešavanjem konflikta u Ukrajini jer tako želi da nanese više štete Rusiji, smatra visoki ruski diplomata.

Ali, kako ističe Genadij Gatilov ruski stalni predstavnik pri UN u Ženevi, što duže traje to će ga biti teže rešiti mirnim putem.

Trenutna ukrajinska pozicija čini dijalog s Rusjom nemogućim, ističe Gatilov za Fajnenšel tajms. “SAD i njeni saveznici koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situaciju u Ukrajini kao pritisak na Rusiju, kao alat za izolaciju Rusije, s namerom da oštete našu poziciju, oslabe nam ekonomiju, uzdrmaju politiku”, dodao je on.

Prema njegovim rečima, Kijev je zbog toga prekinuo direktne pregovore s Rusijom u martu, koji su obećavali postizanje mirovnog rešenja sukoba.

Podseća se da je te pregovore Ukrajina prekinula nakon što je predsednik Volodimir Zelenski izjavio da su svaki razgovori sa Rusijom nemogući nakon zločina u ukrajinskom gradu Buča za koji Ukrajina optužuje Rusiju.

“Ja sada ne vidim uopšte nikakvu mogućnost da se ti pregovori nastave. A što duže konflikt traje teže će biti da se nađe diplomatsko rešenje”, istakao je Gatilov, a prenosi Raša tudej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.