Moskva: 17 žrtava požara na pijaci

Izvor: B92, 03.Apr.2012, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: 17 žrtava požara na pijaci

Moskva -- U požaru koji je jutros izbio u dvospratnom skladištu jedne pijace u predgrađu Moskve, gde su privremeno smešteni radnici migranti, poginulo je 17 ljudi.

U saopštenju se navodi da su svi poginuli bili državljani bivših sovjetskih republika u centralnoj Aziji.

Nekoliko miliona migranata iz Tadžikistana, Uzbekistana i Kirgistana došli su u Mosku u potrazi za poslom, a mnogi od njih su se zaposlili na građevini ili velikim pijacama, na kojima se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prodaje sve - od odeće do građevinskog materijala.

Portparol gradske vatrogasne službe Sergej Vlasov rekao je da je požar izbio u pet sati jutros po moskovskom vremenu i da je zahvatio metalnu baraku u kojoj su radnici spavali na krevetima na sprat. Istražitelji ispituju uzrok požara, a pretpostavlja se da su vatru izazvale električne grejalice.

Vatrogasni zvaničnik Sergej Gorbunov rekao je za rusku televiziju da radnici nisu mogli da izađu kroz vrata koja povezuju njihovu baraku sa susednim hangarom, ne navodeći razlog. Požar je ugašen nakon dva sata.

Svi stradali radnici živeli su na pijaci Kančalovski u Moskvi. Njih je noćas iznenadio požar, koji je izbio oko 01.00, rekao je izvor blizak istrazi dodajući da je vatra ugašena dva sata kasnije.

Dvanaestoro radnika stanovalo je u privremenom objektu naslonjenom na skladište i nisu imali direktan izlaz na ulicu.

"Oni su spavali na daskama u jezivim uslovima i nisu imali nikakav izlaz na ulicu", rekao je portparol dodajući da su se radnici u trenutku izbijanja požara našli u klopci jer nisu imali gde da beže. Vatrogasci su morali da probiju jedan od zidova lokala kako bi došli do mesta gde su bili stradali radnici.

Na desetine hiljada stanovnika bivših sovjetskih republika centralne Azije, među kojima su Tadžikistan i Kirgizija radi na gradilištima i pijacama u Moskvi, najčešće u veoma teškim životnim uslovima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: U požaru na pijaci poginulo 15 radnika (FOTO)

Izvor: S media, 03.Apr.2012

U požaru koji je jutros izbio u dvospratnom skladištu jedne pijace u Moskvi, gde su privremeno smešteni radnici iz jedne bivše sovjetske republike, poginulo je 15 ljudi, saopštilo je ministarstvo za vanredne situacije...Saslušanje trojice privedenih zbog požara u "Kontrastu"..Vratila se po tašnu...

Nastavak na S media...

Moskva: U požaru stradalo 12 radnika imigranata

Izvor: Blic, 03.Apr.2012

Moskva - Dvanaest radnika imigranata stradalo je u požaru koji je noćas izbio u jednom skladištu na pijaci u predgradju Moskve, saopštilo je rusko ministarstvo za vanredne situacije. ..- Dvanaest osoba je poginulo. Reč je o radnicima imigrantima, ali mi za sada utvrđujemo iz koje su bivše sovjetske...

Nastavak na Blic...

Moskva: 17 žrtava požara na pijaci

Izvor: Šumadija Press, 03.Apr.2012

U požaru koji je jutros izbio u dvospratnom skladištu jedne pijace u predgrađu Moskve, gde su privremeno smešteni radnici migranti, poginulo je 17 ljudi.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.