Moskovski protesti: Formirana komisija za ispitivanje spoljnog mešanja

Izvor: B92, 19.Avg.2019, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskovski protesti: Formirana komisija za ispitivanje spoljnog mešanja

Moskva -- Donji dom ruskog parlamenta formirao je danas komisiju, koja treba da ispita navodne slučajeve spoljnog mešanja u vezi sa serijom protesta.

Protesti se održavaju zbog zabrane pojedinim kandidatima da učestvuju na izborima za moskovsku gradsku Dumu. Komisija koju je formirala Državna duma održaće prvu sednicu 30. avgusta.

Poslanik vladajuće stranke Ujedinjena Rusija Andrej Isajev rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slučajevi inostranog mešanja uključuju i upozorenje ambasade Sjedinjenih Američkih Država za putovanja u Moskvu, u kojem su objavljeni vreme i mesto održavanja protesta.

On je citirao i navodne pozive nemačkog Dojče velea na društvenim mrežama na učešće u protestima.

Hiljade ljudi protestovale su zato što je pojedinim opozicionim i nezavisnim kandidatima onemogućeno da se registruju za izbore za moskovski parlament 8. septembra. Policija je grubo prekinula dva neodobrena skupa i uhapsila više od 2.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.