Moskovski cirkus na ledu oduševio Novosađane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2018, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moskovski cirkus na ledu" oduševio Novosađane

Rusija je poznata kao zemlja koja neguje tradiciju cirkusa, gde postoje i posebne obrazovne ustanove, odnosno akademije koje se bave profilisanjem kadrova za tu vrstu spektakla. Nakon nastupa u 50 zemalja sveta, pred više od 200 miliona gledalaca, najbolji klizači i akrobate, okupljeni u takozvani "Moskovski cirkus na ledu" stigli su večeras i u Srbiju. Njihovo prvo odredište bio je Novi Sad, odnosno dvorana SPENS-a.

Da je cirkus zaista igra bez granica, publici je jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << već posle nekoliko minuta spektakla.

Ekipa od 35 umetnika, nekadašnji su profesionalni klizači, koji su nakon završetka karijere nastavili usavršavanje na cirkuskim akademijama. Iako su pojedinci deo života posvetili ledu, za vrhunsku umetnost, svaka podloga je šansa za remek dela, kažu organizatori.

"Današnja priča se navodi kao led, ali kao što vidite, podloga iza nas je jedna vrsta plastike, koja nije onaj tipični led, nego plastika koja je veoma klizava, a njima je kao virtuozima potpuno svejedno na čemu kližu", rekao je Željko Nenadić, organizator kulturnih događaja.

"Moskovski cirkus na ledu" osnovan je 1964. godine, kao jedna od prvih predstava te vrste u svetu. Svoj put kroz Evropu nastaviće narednih dana kroz Beograd, Čačak, Banja Luku, Zagreb, Ljubljanu, Maribor i druge gradove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.