Moskovska policija privela 30 građana na nedozvoljenom mitingu

Izvor: RTS, 03.Avg.2019, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskovska policija privela 30 građana na nedozvoljenom mitingu

U Moskvi su se i okupili građani koji protestuju zbog isključenja nekih nezavisnih i opozicionih kandidata iz glasanja za gradsku skupštinu. Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije saopštilo je da je policija privela je 30 građana koji su učestvovali u nedozvoljenom mitingu u centru Moskve. Protiv njih je podignuta optužnica za remećenje javnog reda i mira, preneo je "Interfaks".
U centru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Moskve se do 14.30 časova po lokalnom vremenu okupilo oko 350 građana, navodi Interfaks.

Nezavisna grupa za monitoring OVD-info tvrdi da je policija uhapsila najmanje 300 osoba.
Kako prenose Rojters i AP policija je uhapsila gotovo 100 ljudi uključujući i istaknutu aktivistkinju Ljubov Sobol, nakon što su ih upozorili da je okupljanje nelegalno. 
Fokus gneva demonstranata je zabrana brojnim opozicionim kandidatima da učestvuju na lokalnim izborima u septembru u Moskvi.
Vlasti navode da opozicioni kandidati nisu uspeli da prikupe dovoljan broj potpisa da bi se registrovali, dok isključeni kandidati kažu da je to laž i insistiraju na učešću na izborima na kojima veruju da mogu da pobede.

Ruski mediji navode da je policija apelovala na građane da se sklone sa ulica jer lokalne vlasti nisu dozvolile održavanje mitinga.
Prošle subote privedeno je preko 300 građana Moskve koji su učestvovali na mitingu koji je organizuje zbog izbora za Dumu koji su planirani za 8. septembar.   

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.