Mladi Nišlija predstavljao Srbiju na festivalu u Kremlju

Izvor: JužneVesti.com, 04.Jun.2015, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi Nišlija predstavljao Srbiju na festivalu u Kremlju

Na festivalu “Melodika pokolenja” koji se održava u Moskvi, a okuplja mlade muzičke talente iz različitih zemalja koji iza sebe imaju brojne nagrade, predstavnik Srbije bio je 13-godišnji pijanista iz Niša Vladimir Aćimović.

Mladi Nišlija je, kao i solisti iz Rusije, Kine, Belorusije, Vijetnama, Azerbejdžana i Jermenije, nastupio u sali Svetog Đorđa u predsedničkoj palati u Kremlju, i to uz pratnju Predsedničkog orkestra Rusije.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << on je imao najveći odgovornost i “teret” pošto je morao da “probije led” i prvi nastupi. Kada je seo na stolicu i dotakao dirke, krenula je melodija Mocartovog koncerta i usledilo je, kako i sam kaže, energično izvođenje.

Prelep je osećaj bio svirati u tako impozantnoj i velelepnoj sali sa vršnjacima koji su među najboljima na svetu. U toku i nakon nastupa su me preplavile emocije - kaže Vladimir Aćimović.

Inače, ovaj mladi pijanista je na festival u Moskvi otišao na predlog Ministarstva kulture i informisanja i bio jedini predstavnik Srbije.

Velika je čast prestavljati svoju zemlju na jednoj takvoj manifestaciji - ističe Vladimir.

Prve nagrade osvojio je kao osmogodišnjak na međunarodnim takmičenjima, 2012. godine osvojio je maksimum poena na Međunarodnom takmičenju ''Ohridski biseri'', a dve godine kasnije bio je najbolji i na konkursu ''Novi pijanisti'' u Sofiji.

Pre nekoliko meseci je prvu nagradu dobio i na takmičenju “Craiova piano” u Rumuniji, a kao specijalnu nagradu dobija koncerte u Nemačkoj i Austriji.

Usavršavao se na kursevima kod estonijskoj profesora Arbo Valdme, a klavir uči kod bugarskih pijanista Milene Kurteve i Ilije Černajeva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.