Mirovni pregovori mogući samo ako Moskva povuče trupe, izjavio Zelenski

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jun.2023, 22:59

Mirovni pregovori mogući samo ako Moskva povuče trupe, izjavio Zelenski

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski (Volodymyr Zelenskiy) izjavio je 16. juna da su mirovni pregovori sa Rusijom mogući samo ako i kada Moskva povuče svoje trupe iz Ukrajine, prenela je agencija Rojters (Reuters). Zelenski je to izjavio nakon sastanka sa liderima afričkih zemalja, koji su bili u poseti Kijevu, sa ciljem da pokušaju da posreduju u mirovnim pregovorima dve strane. "Dozvoliti bilo kakve pregovore sa Rusijom sada dok je okupator na našoj zemlji znači zamrzavanje rata,...
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kijev odbio „mirovni plan“ Afrike: Evo šta je bilo predviđeno

Izvor: Danas, 17.Jun.2023, 13:18

U planu afričkih zemalja za rešavanje rata u Ukrajini nije postojala klauzula o povlačenju ruskih trupa. Ključna formulacija koju je izneo šef delegacije, južnoafrički predsednik Siril Ramafosa, poziva na neodložne mirovne pregovore i "deeskalaciju na obe strane", prenosi moskovski portal themoscowtimes.com.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.